Salut i Més, compromesos amb les tècniques d’estudi en la logopèdia 

Tècniques d’estudi

Les tècniques d’estudi en l’àmbit de la logopèdia són estratègies o recursos que faciliten l’adquisició de coneixements. S’utilitzen per a aprendre millor i de manera més eficaç amb l’objectiu d’aconseguir un major rendiment acadèmic. La tria de les tècniques d’estudi o eines més adequades dependrà de les necessitats, hàbits i habilitats de cada persona.  

Estratègies

Les tècniques d’estudi es divideixen en les tècniques de recollida d’informació (apunts i subratllar) i les tècniques de síntesi de la informació (resum, esquema, mapa conceptual, mapa mental, línia del temps i flashcards). 

 

El temps

El temps de què disposem per a l’estudi és un factor clau que pot jugar-nos a favor o en contra. Cal planificar-se i organitzar-se de manera àgil i flexible les activitats i objectius marcats, de manera personal, d’acord amb les característiques i capacitats pròpies. L’organització ha de ser realista, ajustada a les possibilitats reals, adaptable a tots els imprevistos i rectificable, per tal d’anar-la ajustant.  

A més, cal tenir en compte el temps disponible i el temps necessari per a cada matèria, tenir clars els objectius, el grau de dificultat de l’assignatura i la quantitat de treball a fer, les possibilitats personals i el coneixement de les estratègies d’aprenentatge.  

Recomanacions i pautes

És recomanable dividir el temps per assignatures, utilitzar temps breus i repartits, descansar i canviar d’activitat i, sobretot, tenir en compte les feines de més a menys urgents i el seu nivell de dificultat (moderat, difícil i lleu, en aquest ordre).  

Tot això ens donarà més tranquil·litat i seguretat, facilitant-nos el treball diari, evitant la improvisació i l’acumulació de tasques i, així, poder gaudir del temps d’oci.  

 

A Salut i Més som especialistes en l’àmbit de la logopèdia. Posa’t en contacte amb nosaltres si necessites més informació..

Necessites orientació mèdica?

Si necessites orientació mèdica, pots demanar cita amb els nostres especialistes.

Demana cita